אשפוז של ילד קטן, בייחוד כאשר מדובר הוא באשפוז ממושך, אינו דבר של מה בכך. כל אדם שהתנסה באשפוז כלשהו יוכל להעיד כי ההתמודדות אינה פשוטה כלל: שהייה ארוכה בבית החולים, אינספור ריצות ושיבוש משמעותי של שגרת החיים. ובכל זאת, גם במצבים קשים אלה, ניתן למצוא את התקווה, הודות לאנשים שהמוטו שלהם הוא פשוט לתת תקווה.
מפעם לפעם, בהתאם למצבו של הילד החולה, ניתן ואף מומלץ להוציא את החולה מבית החולים על מנת שייקח חלק באטרקציות שונות שהשפעתן חיובית במיוחד על כל המעורבים, ושהוכחו כמסייעות, פשוטו כמשמעו, לצבור כוח שיאפשר להיאבק עם המחלה.
על המורכבות באשפוז
האדם המאושפז, בין אם עסקינן בילד, בצעיר או במבוגר, ניצב בפני אחת התקופות הקשות ביותר שניתן להעלות על הדעת. המשפחה והחברים הקרובים מנסים, כמובן, להקל ככל האפשר, אך עבור מאושפזים רבים המציאות היא אחת: הם נמצאים במקום אחד משך ימים, שבועות או חודשים, כאשר ההתרעננות שלהם באוויר הפתוח, אם בכלל, נעשית בתדירות שעלולה להיות נמוכה במיוחד. הדבר עלול לפתח בקרבם תחושות שליליות, לעתים אפילו דיכאון, מה שעלול גם להשפיע לרעה על ההתמודדותם עם המחלה עצמה.
בעיה משמעותית אחרת היא הבדידות. עבור כלל האנשים המתרגלים להימצא כל העת בסביבה המורכבת ממעגלים של אנשים – בבתי הספר, במקומות העבודה, בצבא או בכל מקום אחר – השינוי הזה, במסגרתו הם נמצאים לבד או עם מספר קרובים מצומצם בלבד, אינו פשוט גם כן. היציאה משגרת החיים, בהמשך לכך, מקשה אף היא, בייחוד כאשר ישנן מחויבויות שונות אשר אינן יכולות לקבל מענה ברגע נתון.
תחושת בדידות? שגרת המחלה?
החדשות הטובות: ניתן בהחלט לחשוב על אטרקציות
בתנאים האלה, ברור מדוע יציאה מן השגרה של בית החולים, ולו למספר שעות או ימים, תורמת רבות לכל הנוגעים לדבר. היציאה החוצה מאפשרת, פשוטו כמשמעו, להתאוורר ולנשום אוויר צח, מה שמשפר באופן מיידי את מצב הרוח של אלה המאושפזים (כמו גם את זה של בני המשפחה שלהם), מקנה למאושפזים כוחות חיוניים שמקלים על ההתמודדות שלהם עם המחלה ומשפר, במידה ניכרת, את תחושת המסוגלות העצמית שלהם.
מיותר אולי לציין ש’לתת תקווה’ מוציא את החולים לפעילויות מסוג זה אך ורק באישור של אנשי הצוות הרפואי של בית החולים, בהתאם למצב הגופני ולצרכים הספציפיים של האדם המאושפז. זו גם הסיבה בגינה מומלץ, בעיקר כאשר המאושפז הוא ילד, לבצע את הבירורים הראשוניים ללא עירוב שלו, מה שימנע אכזבות מיותרות במקרה של סירוב הצוות הרפואי של בית החולים.
חגים, מועדים מיוחדים ומה שביניהם
חשיבות מכרעת, מהבחינה הזו, צריכים לקבל חגי ישראל, אשר מעצם המהות שלהם נחשבים למשפחתיים במלוא מובן המילה. זו הסיבה בגינה בתי חולים רבים מאפשרים, במידת האפשר, שחרור של המטופלים הביתה על מנת שיחגגו את החגים עם משפחותיהם, אבל גם אם הם לא יכולים להשתחרר, לתת תקווה דואג עבורם לערב חג חגיגי, כולל ארוחה משובחת,בבית החולים.
ובעוד עם ישראל ממלא את הפארקים, היערות ויוצא לאטרקציות של חול המועד פסח, ב’לתת תקווה’ דואגים לחולים לפעילות מתאימה, הכוללת טיולים, מופעים, אטרקציות והמון-המון כיף.
לתת תקווה מארגן גם בחג הפסח 2016 אטרקציות מיוחדות, מחנות נופש וימי כיף מיוחדים לגיבוש כל משפחת החולה. גם אתם יכולים להיות שותפים לעשייה המבורכת, ולעזור לחולים ולמשפחותיהם ליהנות מאטרקציות אלה על ידי מימון אחת מן הפעילויות של לתת תקווה לחג הפסח הקרוב. “החיוך שלהם ילווה אתכם לכל החיים”.